Легендата и съветник в отбора на Рено Ален Прост заяви, че отборът от Формула 1 не е никак доволен от наближаващата раздяла с Ред Бул.

Френската автомобилна компания снабдяваше „биковете” със своите двигатели в течение на 12 години, а на тази практика се слага край от следващия сезон, когато Хонда поема тези функции.

След завръщането си във Ф1 със заводски отбор Рено също има свои планове, върху които да работи. Въпреки това Прост заяви, че раздялата е можела да премине под знака на далеч по-позитивен тон, ако от Ред Бул не нападаха толкова често партньорите си в публичното пространство.

„Ние не сме доволни от края на това сътрудничество, ако трябва да бъдем честни”, коментира Прост пред „Л’Екип”. „Аз поддържам добра връзка с Ред Бул, макар че отправям критики за начина, по който водят комуникацията си. Те винаги отиват една стъпка по-далеч и го знаят.”

„В сравнение с Хонда ние все още се справяме по-добре, ала карайки с един и същ двигател Ред Бул се представи много по-силно от нас този сезон. Има явна разлика в това отношение и няма да ни бъде лесно да ги догоним през следващия сезон. Все пак обаче няма нищо невъзможно”, допълни Прост.