Пилотът на Ферари Себастиан Фетел демонстрира изключителна скорост в началото на третия ден от вторите предсезонни тестове във Формула 1, които се провеждат на трасето „Каталуня“. По време на сутрешната сесия в Барселона четирикратният световен шампион постигна бърза обиколка от 1:19,024 минути, което бе с почти 3 десети по-добър резултат от вчерашния рекорд на Валтери Ботас (Мерцедес).

Ботас продължава да лети, първи пробойни за Ферари

Фетел заложи на супермеките и ултрамеките гуми, като наблюдателите отбелязаха, че при своите бързи обиколки той връща газта във финалния сектор, докато в първия и втория дава рекордни резултати. Това означава, че болидът на Ферари потенциално би могъл да слезе и под минута и 19 секунди в рамките на един тур.

Сезонът още не е почнал, а Алонсо се скара на своите

Мерцедес не получи шанс да отвърне на предизвикателството, тъй като към края на сесията квалификационната обиколка на Люис Хамилтън бе прекратен заради червени флагове. Те бяха предизвикани от проблемите за Макларън, чийто пилот Стофел Вандоорн се оказа потърпевш. Колата на младока два път угасна на трасето в заключителните 2 часа, като вторият инцидент в 10-ия завой доведе до преждевременния край на сесията.

Доста добри впечатления успя да остави Естебан Окон от Форс Индия, който даде впечатляващо време от 1:20,161, макар и да не провеждаше обиколки в квалификационно темпо.