Макс Ферстапен коментира фиаското повреме на квалификацията за Гран При на Сингапур по-рано днес. Той трябваше да се откаже от последните си две обиколки в третата част на квалификацията като и в двете вървеше с най-доброто време. Първата нидерландецът прекрати, след като колата му поднесе на един от последните завои и той реши да запази заряд на батерията за нова последна обиколка, тя обаче пък бе прекъсната, защото Ферстапен бе повикан в бокса.

Стана ясно, че в колата на световния шампион не е имало достатъчно гориво и затова той е бил повикан предсрочно бокса, което го остави на 8-то място за утрешното състезание.

“Казаха ми по радиото да се откажа от предпоследната обиколка - разказа Верстапен. - Казах си, че ще мога да атакувам в последната обиколка, но тогава ме повикаха в бокса и разбрах какво се случва, оказа се, че в колата няма достатъчно гориво. Много зле се получи", сподели нидерландецът.

“Това е невероятно разочароващо и не би трябвало да се случва - беше категоричен световният шампион. - Но дори когато в колата няма достатъчно гориво, в хода на цялата квалификация това не е било забелязано. Трябваше много по-ясно да видим този проблем, за да го отстраним. Изобщо не съм доволен в момента. Формула 1 е отборен спорт, всички полагаме усилия. Всички правим грешки, отборът също допуска грешки, но такива неща са неприемливи. Разбира се, ние си взимаме поука от такива грешки, но такива неприятни ситуации не трябва да се случват", завърши Ферстапен