Неяснотите около инцидента с Фернандо Алонсо стават все по-големи. Очаква се да има щателно разследване на катастрофата, която претърпя пилота на Макларън по време на предсезонните тестове на писта Каталуня.

Припомняме, че тогава Алонсо се блъсна в стената край на пистата, а според повечето специалисти обясненията от страна тима, че вятърът, както и настъпването на изкуствената трева, са в основата на инцидента, са неточни и идват само за да оправдаят екипа.

Според безпристрастните мнения Алонсо е загубил контрол над болида си, когато е бил в центъра на пистата, като настъпване на изкуствената трева въобще не е имало в този момент.

Официалната версия до момента е тази, която се разпространи от екипа на Алонсо. Твърди се, че Алонсо се е ударил със 150 километра в час, но съмненията и въпросите вече витаят.

Някой са мнение, че скоростта, с която се е ударил бившият пилот на Ферари е била 105 километра, а това, което най-много тормози мислите на фенове и специалисти е дали не е имало неизправност в автомобила, която да е причинила неприятния инцидент.