Бившият мениджър на Михаел Шумахер Вили Вебер разкри, че преди трагичния ски инцидент, който претърпя, седемкратният световен шампион във Формула 1 е планирал да изведе своя син Мик до Формула 1.

След случилото се през 2013-а Шуми продължава възстановяването си, но на практика няма никакви новини за състоянието му. 

В това време пък Мик, макар и без подкрепата на баща си, прави смели стъпки към Формула 1. Този сезон той кара във Формула 2 като в същото време е част от академията на Ферари и в Бахрейн направи първи тестове в болид от Ф1.

Още преди инцидента с Михаел, синът му вече бе изявил желание и талант за автомобилния спорт, така че легендарният пилот се е надявал да помогне на Мик по пътя му.

"Михаел беше нетърпелив да вкара момчето във Формула 1 и да го менажира по начина, по който аз менажирах него. Това щеше да бъде крайният резултат от цялата история, щеше да се радва", разкри Вебер.

"Михаел знае всичко, с кои отбори трябва да говори, знае как работи всичко, защото самият той е преминал през всичко това. Това бяха намеренията му." 

Вебер говори и за напрежението, което Шумахер-младши ще трябва да понесе, носейки легендарното име на баща си. "Мик има тежко наследство, защото винаги ще го сравняват с Михаил и ще казват 'Той се казва Шумахер, ще трябва да прави същото като баща си'. Това е огромен товар за момчето. Ако Михаел можеше да е до него, щеше да има различна символика, но сега, в очите на хората, Мик на практика представлява своя баща, това е проблемът. Всеки го сравнява с него и всички искат той да постигне същите резултати."