Световните шампиони от Мерцедес навъртяха толкова много километри по време на първите два дни от официалните предсезонни тестове на Формула 1 в Барселона, Каталуня, че отборът беше принуден да промени графика на пилотите си Люис Хамилтън и Нико Розберг.

Розберг завъртя безпрецедентните 172 обиколки, които се равняват на 801-километра и приблизително три състезания от автомобилния шампионат. В първия ден пък Хамилтън направи 156 обиколки, което е много повече от останалите отбори.

Болидът на Макларън се задържа на пистата за 214 обиколки в двата дни, което е незначително в сравнение с уникалния пробег на автомобила на Мерцедес. Хамилтън трябваше да прекара цялата сряда в кокпита на Мерцедес, а Розберг да го замени за четвъртък, но шампионите решиха да разделят работата на четири отделни сесии. Така германецът ще кара в двете сутрини, а британецът ще го заменя за следобедните тренировки.

"С броя на обиколките целим да запазим нашите пилоти в оптимална форма за състезанието в Мелбърн", обясниха от Мерцедес на официалния акаунт на отбора в туитър.

Хамилтън добави в интервю за motorsport.com, че определено се чувства изтощен: "Това е като да тренираш, когато не си влизал във фитнеса от два месеца. На следващия ден имаш мускулна треска и тази ситуация не е по-различна. Лично аз в момента изпитвам болки в тила"./БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS