Въпреки че до момента е спечелил всяко от първите 6 състезания за сезона, отборът на Мерцедес планира нововъдения по болидите си за Гран При на Канада. Лидерите при конструкторите във Формула 1 разкриха, че става дума за модификации по двигателя и аеродинамиката.

Очевидно от германския отбор искат да парират прогреса на Ред Бул, който се доближи доста до тях по време на старта в Монако. Тук обаче трябва да се направи уточнението, че пистата в Княжеството е доста бавна и наситена със завои, докато в Канада до голяма степен представянето ще зависи от мощността в двигателите.

„Отидохме в Монако с нагласата, че нашите опоненти могат да ни надвият. Нещо подобно правим и в момента – готвим се, сякаш сме аутсайдери”, разкри шефът на Мерцедес Тото Волф.

„Радваме се, че все още имаме голямо предимство. Отборът действа на много високо равнище и трябва да запазим това. На хартия може и да изглежда, че пистата в Канада подхожда повече на нашия автомобил, но няма как да предвидим всичко. Знаем, че останалите ни настигат и ще се нуждаем от още малко потенциал за силно представяне в Монреал”, добави босът.