Бразилският пилот на Уилямс Фелипе Маса се чувства като у дома си в новия си тим. Това заяви самият той в навечерието на първия старт от сезона в Мелбърн.

Маса прекара осем години във Ферари, а краят на тази епоха дойде след края на миналия сезон. Въпреки преместването от Италия в Англия, Фелипе вече се чувства като у дома си.

"Имах трудности с новата кола. С отбора обаче започнахме да намираме верните настройки. Напредваме с всеки изминал ден. Това ме радва много. В Уилямс атмосферата е различна. Това е отбор, който иска да се развива и расте, така че да възвърне стария си блясък.

Когато за първи път посетих фабриката, видях неща, които ми се искаше да видя. Зарадвах се, че отборът е конкурентноспособен", коментира бразилецът.

"В Уилямс напрежението е много по-малко, отколкото във Ферари. Във Формула 1 винаги има натиск, но във Ферари той идва в повече. Сега съм по-спокоен, а освен това уважавам много и работата на колегите в отбора. Това може би ще помогне на карането ми", заяви още Фелипе Маса.