Пилотът на Ферари Фелипе Маса отложи прибирането си у дома в родната Бразилия и замина за базата на Ферари в Маранело, където ще работи допълнително, за да подобри представянето си.

В първите две състезания от календара за новия сезон във Формула 1 съотборникът на Фернандо Алонсо бе крайно неубедителен, като все още е без спечелена точка за световния шампионат. Това засили спекулациите, че бразилецът, чийто договор изтича след края на сезона, може да бъде заменен съвсем скоро.

Босът на Ферари Стефано Доменикали обаче се застъпи за своя пилот, като сравни началото на настоящата кампания със старта през 2008 г. Тогава няколко секунди не стигнаха на Маса, за да спечели световната титла.

„Доста добре си спомням какво стана преди 4 години: тогава пак след спечелено от нас Гран При на Малайзия, но от Кими Райконен, Фелипе малко или много се намираше в същата ситуация като днешната. Пресата искаше той да бъде заменен незабавно, но той съумя да реагира по най-добрия начин, благодарение на подкрепата от страна на целия тим, и спечели две от следващите 3 състезания“, припомни италианецът.

„Ние добре помним точно този сезон. Тогава, макар и само за няколко секунди, Фелипе бе световен шампион, а пък ние грабнахме 16-ата си титла при конструкторите. Единствената разлика от днешна гледна точка е, че Маса трябваше да се примири с 12-ото място в квалификациите на „Сепанг“ вместо с поул позишъна преди 4 години. Всичко е заради неконкурентния болид, с който разполагаме този сезон“, добави Доменикали.

„Тъкмо заради колата Фелипе промени плановете си. Вместо да се прибере у дома в Бразлия, той ще замине за Маранело, където ще работи наравно с инженерите, за да анализират всичко, което се случи през изминалите 2 състезания. Той ще се опита да разбере какво не успял да направи и на какво е способен автомобилът. Това е правилната нагласа и ние ще сме тук, за да му помогнем“, завърши Доменикали.