Фелипе Маса действително спази обещанието, което даде преди началото на сезона, и днес пренебрегна отборна заповед от бокса да пропусне пред себе си своя съотборник Валтери Ботас.

В заключителния етап на Гран При на Малайзия по радиото на бразилица пристигна нареждане да остави видимо по-бързия си партньор да го да задмине, за да се бори с Дженсън Бътън (Макларън) за 6-ото място. Ветеранът във Формула 1 обаче действа на своя глава и в крайна сметка защити позицията си до финиша.

Преди старта на сезона Маса, който в годините си при Ферари неведнъж е получавал подобни нареждания, се закани, че дните му на слуга са приключили, и очевидно държи на думата си. „Просто се борих до края. Аз също бях много близо до Бътън. Не исках да се откажа от възможността да спечеля повече точки. Ще се боря за кариерата си по начина, по който аз искам.“

„Не исках да допускам грешки, понеже ние се борихме с болид на конкурент. Не съжалявам за нищо. Вярвам, че сторих правилното нещо. Аз изпитвам огромен респект към отбора и вярвам, че те се чувстват по същия начин спрямо мен.“

Естествено Ботас не бе доволен от развитието на ситуацията. „Аз настигах доста бързо. Според мен първо трябваше да говорим с тима, да проверим данните, за да видим колко по-бърз от него бях всъщност и дали можех да се боря с Бътън. Според мен днес загубихме възможност за малко повече точки. Трябва да си вземем поуки“, отчете финландецът, който започна състезанието с наказание от 3 места заради препречване спрямо Даниел Рикардо (Ред Бул) по време на вчерашната квалификация.