Бразилският пилот на Ферари Фелипе Маса призна, че е отпаднал още след първия тур на квалификациите за Голямата награда на Малайзия заради стратегическа грешка.

„Излязох веднага с по-меките гуми. Не направих перфектна обиколка, но беше повече от прилична, макар и да не беше съвсем чиста", сподели Маса.

„При първия си опит отворих прекалено четиринайсетия завой, но при втория свалих две десети. Отборът мислеше, че това е достатъчно за място в първите петнайсет, да си призная, и аз бях на това мнение, тъй като, прибирайки се към бокса, заемах четвърта позиция", каза още бразилецът.

„За кратко бях в първата седмица, но впоследствие започнах да се смъквам все по-назад и по-назад в класирането. Невъзможно беше да изляза отново на пистата, тъй като нямах достатъчно време за нова бърза обиколка. Междувременно условията на пистата явно се бяха подобрили, температурата спадна това се отрази върху времената. Просто бяхме убедени, че резултатът е достатъчно добър за топ 15. Оказа се, че не е и бяхме аут", завърши пилотът на Ферари.