Спекулациите около бъдещето на Фернандо Алонсо продължават да се носят в медийното пространство, но този път испанското издание Аs направи неочакван завой с разкритието, че МакЛарън Мерцедес най-вероятно ще си върне пилота. Според информацията, ръководството на „сребърните стрели” има намерение да предложи договор за една година на двукратния световен шампион във Формула 1.

След като в рамките на един месец пилотът не успя да се споразумее с тимовете, които бяха готови да го вземат – Ред Бул, Тойота и Рено, сега МакЛарън е готов да загърби скандалите и отново да си осигури услугите на Алонсо.

След раздялата с испанеца Рон Денис среща огромен отпор от страна на спонсорите заради създалата се ситуация, което очевидно е принудило шефа на МакЛарън да размисли по отношение на Алонсо.

Според испанското издание обаче, пилотът няма да се върне в бившия си вече тим, поне докато Рон Денис е в него.

Окончателното решение, дали Алонсо ще се върне или не най-вероятно ще стане ясно още през следващата седмица. Офертата обаче важи за една година, като в нея има и клаузи, една от които гласи, че той ще трябва да съобразява стратегията си по време на надпреварите с тази на тима.