Макларън отворен за завръщане на Люис Хамилтън

Хамилтън от дните му в Макларън източник: Gulliver/Getty Images

Хамилтън от дните му в Макларън източник: Gulliver/Getty Images

Новият изпълнителен директор на Макларън Зак Браун заяви, че е напълно възможно един ден Люис Хамилтън да се завърне в отбора, от който тръгна към големите успехи във Формула 1. Все пак Браун уточни, че това няма да бъде цел №1 за него, а преди всичко ще се опита да върне на тима старата слава.

31-годишният британец стартира в Макларън още като юноша и кара за тях до 2013 година, когато премина в Мерцедес и спечели две поредни шампионски титли с германския тим. За Макларън пък същият този период не бе особено успешен, тъй като някогашният гранд поизостана доста от тимовете, които сега диктуват темпото.

„Готов съм да преместя ада и рая, но да имаме двамата най-добри пилоти в нашите коли“, коментира Браун. „Точно в момента имаме такива (Дженсън Бътън и Фернандо Алонсо – б.р.), а Стофел Вандоорн ще бъде блестящ. Люис е страхотен пилот, който има велика история с Макларън и определено не бих го изключил от сметките.“

„Към момента съм доволен от това, с което разполагаме. Трябва бързо да се върнем към победите. Страхотното е обаче, че когато се разхождаш из базата ни, виждаш един шампионски тим“, допълни Браун.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Мерцедес Люис Хамилтън МакЛарън Формула 1

Формула 1

SAS banner