Ръководството на МакЛарън разпространи официално съобщение, от което става ясно, че отборът от Формула 1 няма да обжалва наказанието, което получи от ФИА.

Според изявлението, адвокатите и акционерите на „сребърните стрели” са разучили и са се запознали подробно с документацията и са решили да не подават жалба, което ще е „в интерес на спорта”.

Отказът на МакЛарън да подава апелация означава, че отборът се е примирил с борбата при конструкторите, което е в полза на Ферари.

Британският отбор бе лишен от всичките си точки в класирането при конструкторите и глобен със 100 милиона долара след заседанието на босовете на Световния автомобилен съвет миналия четвъртък.

В информацията изпратена до медиите са поместени и думите на шефа на МакЛарън Рон Денис: „За щастие след случилото се получихме твърдата подкрепа от нашите сътрудници, спонсори и фенове. Всички те се надяват да спечелим следващите три състезания до края на шампионата.”

Ръководството на МакЛарън бе принудено да признае, че Майк Коулман е разполагал със секретна информация за Ферари, което е в противовес с правилата във Формула 1.