Служител на отбора от Формула 1 Лотус е бил уволнен, след като си е позволил да публикува пост на официалната страница на отбора в социалната мрежа „Туитър“ по-рано през годината.

През февруари, когато започваха Зимните олимпийски игри в Русия, Лотус пусна снимка на двама мъже, които се целуват, придружена с пожелания за успешна кампания на всички атлети.

Игрите в Сочи станаха отправна точка за доста критики към Русия заради противоречивите закони, забраняващи гей пропагандата.

От тима, който има практиката да публикува провокативни туитове в мрежата, веднага изтриха неразрешения пост, но едва сега се разбра и цялата история зад случката. Уволнението на служителя най-вероятно е станало по нареждане на главния спонсор на тима, който има силни връзки с Русия.

Вече бившият бранд директор в отбора Стефан Самсон реши да не мълчи и да сподели своята съдба пред последователите си. „Току-що ми казаха, че съм уволнен заради моя туит в подкрепа на гей атлетите в Сочи. Лотус=Путин. Хората трябва да знаят“, написа той.