Автомобилната компания Рено ще снабдява през 2011 година с двигатели собствения си тим, както и отборите на Лотус и Ред Бул, съобщиха от френския автомобилен производител.

Лотус Рейсинг използваха двигатели на Косуърт при завръщането на легендарната марка в спорта през този сезон, но в предишния си период във Ф1, от 1983 до 1986 година, използваше двигатели на Рено. Тогава за тях караше легендата Айртон Сена. Лотус, които са собственост на малайзийци, все още не са спечелили и точка тази кампания, но се представят най-добре от трите дебютанта в "кралските гонки".

Те искат да си върнат късмет за новия сезон, когато ще се казват отново Тийм Лотус, като карат отново с двигатели на Рено. От френската компания пък обявиха, че договора с Лотус е за следващите две години, колкото е дълъг и контракта с Ред Бул. Австрийският тим кара с двигатели на Рено от 2007 година и спечели 7 от 17-те състезания през този сезон. Те водят на Макларън в класирането при конструкторите с 27 точки, а до края на сезона има два старта. Логото на Рено ще се вижда върху капака на двигателя на болидите на Ред Бул, както върху конусите на носа и каските на пилотите. Рено вече снабдява три тима от Ф1 със своите двигатели, както Мерцедес, Ферари и Косуърт