Трикратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън отбеляза липсата на идеи като един от основните проблеми на шампионата.

Пилотът на Мерцедес приветства предложението на новия спортен директор на Ф1 Рос Браун за провеждане на старт, който няма да има отношение към класирането. Такива състезания не са новост за „кралските гонки“, като все още се провеждаха към края на миналия век.

Розберг: Формула 1 има нужда от гладиатори

„Това не звучи като съвсем лоша идея. Нов формат е нещото, от което Формула 1 опеделено се нуждае. Дните от четвъртък до събота са едни и същи през последните 11 години“, каза британският състезател.

„Сега правилата са такива, че изпреварванията трудно се правят с тези коли, а хората се оплакват от това. Нужно е да компенсираме с нещо уникално и съвсем различно. Вижте например Монако. Там изпреварвания не могат да се правят, затова е нужно нещо по-различно, за да придадем нова тръпка.“

Хамилтън: Розберг никак няма да ми липсва

„Потенциалът на Формула 1 за глобален успех все още не оползотворен на максимум. Всъщност е твърде далеч от това. Не знам дали можем да станем по-големи футбола, но поне можем да се приближим“, добави Хамилтън.