Трикратният шампион от Формула 1 Сър Джеки Стюърт бе вкаран в болница, след като му прилоша по време на полет от Женева за Лондон. 71-годишният шотландец е получил първа помощ от стюардесите, след като почувствал болки в гърдите. Парамедиците посрещнали Стюърт на летище „Хийтроу” и го откарали незабавно за лечение в болница „Хилингдън”.

„Той припадна и трябваше да вземем мерки, като го закараме за преглед в болницата,” сподели най-големият син на легендата Пол пред BBC Sport. „Току-що разговарях с него. Звучеше добре, но определено има някакъв проблем, и ще разберем какъв е по-късно, сега точно пътувам към него, за да го видя. Надявам се, че ще се окаже нещо безобидно, но трябва да се изследва.”

Джеки Стюърт е носител на титлите от 1969, 1971 и 1973 година. Освен успехите си на пистата, Стюърт има и други заслуги за мото-спорта – по-високите стандарти за сигурност са една от основните му каузи.

Джеки Стюърт се завърна в спорта през 1997 година, като основа своя отбор Стюърт Гран При. През 1999 година той бе купен от „Форд” и преименуван на Отбор Ягуар. През 2004 година същият отбор стана Ред Бул Рейсинг, който в момента се състезава в шампионата на Формула 1.