Възстановяването на легендата на автомобилния спорт Ники Лауда върви добре. Трикратният световен шампион във Формула 1, който претърпя трансплантация на бял дроб, вече участва активно в терапиите, на които е нужно да се подложи и тренира усърдно дишането си.

„Има дни, в които се чувства по-добре, и такива, в които е по-зле. Той е най-доброят пациент, който може да съществува. Участва активно е физическите терапии, тренира дишането, както и мускулите си. Позитивни настроени сме за негово възстановяване“, заявиха от болницата във Виена за австрийското издание Österreich.

Шефът на Мерцедес обаче няма да присъства на нито един от стартовете до края на сезона във Формула 1. Причината е, че при тези интервенции първите шест месеца от възстановяването са решаващи и пациентите трябва да се пазят много.

Проблемите, които търпи сега Лауда, са резултат от катастрофата, която преживява на пистата Нюрбургринг през 1976 година. Тогава пилотът получава сериозни изгаряния, но оцелява, а след това се заръща отново към състезанията. 

Опериралият Лауда: Всичко мина добре

Облекчение: Лауда преодоля поредната среща със смъртта