Легендата на автомобилния спорт Ники Лауда се възстановява изключително бързо след трансплантацията на бял дроб, която му беше извършена. Лекарите от клиниката заявиха днес и уточниха, че трикратният световен шампион във Формула 1 вече не се нуждае от помощ, за да диша.

"Само 24 часа след операцията Ники Лауда беше напълно в съзнание. Беше извадена дихателната спомагателна тръба и вече той диша самостоятелно", се казва в общо изявление на целия лекарски състав, събран от General Hospital Vienna и от Медицинския Университет на Виена.

Също така се добавя, че всички органи в тялото му функционират добре. Лауда, който беше в известен период и управляващ директор на отбора на Мерцедес във Формула 1, се подложи на операция в четвъртък, тъй като лекарите откриха невъзможна за отстраняване по друг начин вирусна инфекция.

69-годишният Лауда има сериозни здравословни проблеми от пожара през август 1976-а година, когато беше обгорен при катастрофа по време на състезание.

Шампион през 1975-а, 1977-а и 1984-а година, след това Лауда започна работа като авиопилот и създаде своя компания Лауда Еър.

Също така е бил коментатор, анализатор по телевизиите и управляващ директор на отбори във Формула 1.