Изглежда, че Ники Лауда вече е преминал през поредното предизвикателство на живота! Едва преди 6 дни легендата на Формула 1 премина през трансплантация на бял дроб и бе с опасност за живота. В събота дойде хубавата новина, че лекарите са го извадили от изкуствената кома, а оттогава нещата се развиват отлично.

В сряда седем лекари от клиниката във Виена дадоха пресконференция, за да споделят какво е състоянието на Лауда. Новината от нея са добри като лекарите уточниха, че действително преди трансплантацията ситуацията е била критична.

"Господин Лауда е отново в пълно съзнание, всички органи функционират. Развитието е много радостно. Радваме се, че всичко е стабилно. Постигнахме целта и се надяваме да продължи по този начин", споделя професор Кристиан Хенгстенберг.

Все още не е ясно кога Лауда ще напусне интензивното отделение. "Зависи как продължи възстановяването. Със сигурност ще остане още известно време под интензивно лечение."

Според "ОЕ24", Лауда вече може да получава и посещение. Синовете му Лукас и Матиас, както и съпругата Биргит вече са били при него.

"Ограничени посещение вече са възможни. Важно е пациентите да усещат подкрепата на семейството."

Оказва се, че бъбрекът, който съпругата Биргит му дари през 2005-а, е отказал. "Трансплантираният бъбрек краткосрочно спря да функционира, функциите за щастие бяха възстановени."

Ники Лауда

източник: Gulliver/Getty Images