Бъдещият пилот на Ред Бул Даниил Квят демонстрира сериозно самочувствие, като заяви, че се нуждаел само от няколко старта, за да разбере, че е превъзхожда своя съотборник в Торо Росо Жан-Ерик Верн.

Руснакът дебютира във Формула 1 през тази година и финишира в зоната на точките в първите си два старта. Предвид ограничените възможности на Торо Росо, 20-годишният състезател продължи да прави чудеса, като почти постоянно намираше място в топ 10 на стартовата решетка.

„Да постигна нужното състезателно темпо не беше лесно, защото тук състезанията продължават доста повече отколкото в GP3. Отнема ти много време, за да се научиш да го контролираш“, заяви Квят. „Тези неща се нареждаха постепенно през годината. В началото ми беше малко по-трудно, но успях да се справям все по-добре и по-добре.“

„Винаги съм честен с хората около себе си – когато направя скапана квалификационна обиколка, си го признавам и продължавам.“

„Дали разбрах, че съм по-добър от Верн? След няколко състезания това ми стана ясно. Аз продължих да натискам, без тогава да знам, че Себастиан Фетел ще си тръгне в края на есзона. Всяка година е важна за твоята кариера. Затова продължих да се трудя здраво, по-късно стана ясно, че имам лек шанс, а накрая всичко се нареди неочаквано“, заяви Квят.