Бившият пилот от Формула 1 Дейвид Култард смята, че отборът на Мерцедес е загубил голяма част от доверието на световния шампион Люис Хамилтън след нелепия пит стоп в Монако, който му костваше победата.

Още тогава британецът се противопостави на командите от бокса, тъй като не смяташе, че спиране в бокса при излязла кола за сигурност е правилен ход. Той все пак изпълни указанията и резулататът беше втора поредна за съотборника му Нико Розберг (негова трета поред в Монте Карло) в шампионата.

„Следващият път, когато Мерцедес се свърже с него по родиото и му каже да влезе в бокса, очаквам Люис да бъде доста по-разтревожен в отговора си. Той би бил напълно прав“, написа Култард в колонката си във вестник „Дейли Телеграф“.

„Оттук насетне ще трябва да се пипа внимателно. Инструкцията от страна на тима не е задължителна за спазване, но ако даден пилот започне да се съмнява във всяка заповед, то тогава нещо фундаментално във Формула 1 ще се пречупи.“

„Люис ще се върне в Канада с ясното съзнание, че притежава нужната скорост, но ще е нужно време раната да заздравее, а той отново да повярва на отбора си“, добави шотландецът.