Осъществилият лелеяно завръщане във Формула 1 пилот Роберт Кубица заяви, че не се чувства засегнат от коментарите, които звездата на Ферари Себастиан Фетел направи по негов адрес.

През 2019-а година 34-годишният полски ветеран отново ще бъде със статут на титулярен състезател, като ще брани цветовете на Уилямс. В тази връзка Фетел заяви, че много се радва на завръщането, което Кубица ще осъществи след 8-годишен период на възстановяване и доказване, но и отбеляза, че „има също млади пилоти, които заслужават шанс”.

Кубица, чиято кариера във Ф1 беше грубо прекъсната през 2011 заради катастрофа в рали, не храни лоши чувства към Фетел заради тези слова. „Всеки има своето собствено мнение”, коментира полякът. „Не всички се радват, че аз се връщам във Формула 1. Определено когато стане дума за другите пилоти, това е нормално, защото конкуренцията помежду ни е голяма.”

„Също така не можете да кажете, че Фетел е кой знае колко по-млад от мен (германецът е на 31-години – б.р.). От друга страна, има ги и младите състезатели, които навлизат във Формула 1. Като, например, моя съотборник Джордж Ръсел”, додаде Кубица.