Пилотът на Заубер Камуй Кобаяши бе наказан с пет места за предстоящия старт за Гран При на Великобритания заради сблъсъка си с Фелипе Маса от Ферари на уличното трасе във Валенсия.

Японецът на два пъти осъществи контакт със съперници по време на последната 57-а обиколка. Първият път бе с Бруно Сена (Уилямс), след който бразилецът бе наказан. След това Кобаяши натисна болида на Маса на излизане от окачения мост.

„Какво състезание стана само днес, но аз съм много разочарован“, заяви Кобаяши след края. „Определено стартирах добре от седмата позиция. Веднага се изкачих с две места, а след това изпреварих и Малдонадо. Бях четвърти и всичко изглеждаше обещаващо.“

„По време на първото ми спиране в бокса на 14-ата обиколка имахме проблеми с предното ляво колело. След това бях 11-и и все още имах добър шанс. В 20-ата обиколка следвах Кими Райконен, който изпревари Бруно Сена, а аз успях да застана от вътрешната страна на Сена. Само стената беше отдясно и нямаше къде да отида, когато се докоснахме. Това ме върна в бокса за смяна на носа“, разказа Кобаяши.

„После, когато състезанието бе рестартирането след появата на колата за сигурност, се борех за позиция с Фелипе Маса. Болидите ни осъществиха контакт и този път пораженията бяха твърде сериозни, за да мога да продължа“, завърши японският пилот на Заубер.