Пилотът на Заубер Камуи Кобаяши завърши с най-добър резултат в сутрешната сесия от последния ден на тестовете в Барселона преди началото на сезона. Формула 1 започва на 16 март, когато са свободните тренировки преди първото състезание за Гран При на Австралия.

Японецът завъртя 63 обиколки на пистата „Каталуния“, като най-бързата от тях бе за 1:22.312 мин. Втори завърши Пастор Малдонадо от Уилямс с изоставане от 0.3 сек., а третата позиция бе заета от Дженсъс Бътън с неговия Макларън (1:23.200).

Пол ди Реста (Форс Индия) даде четвърти резлултат, а след него останаха Фелипе Маса (Ферари) и Марк Уебър (Ред Бул). Нико Розберг (Мерцедес) и Хейки Ковалайнен (Катерхам) допълниха списъка с деветте най-бързи пилоти за деня.

Тестовете ще продължат до 18 ч. българско време, като са предпоследни преди началото на сезона. Последните ще се проведат от 1-ви до 4-и март отнво в Барселона.

Междувременно стана ясно, че световните шампиони от Ред Бул и тимът на Ферари са получили разрешение да отложат финалните си тестове с един ден поради логистични причини.