Правителството на Каталуния даде зелена светлина на организаторите на Гран При на Испания да се споразумеят за продължаване на договора с Формула 1 за 2021 година. Състезанието на 9 май на "Сиркуит де Каталуня" в Барселона е посочено като предмет на договора в рекордния временен календар от 23 кръга.

Регионалното правителство заяви в обръщение, че е упълномощило организаторите да подпишат подновяването. "Подписът гарантира честването на 31-вото поредно издание на това събитие в Сиркуит де Барселона-Каталуня. Голямата награда на Ф1 е актив, който допринася за позицията на Каталуния в света в сферата на туризма и автомобилостроенето" се казва в него.

Испания ще има двама пилоти на стартовата решетка през следващия сезон, като Карлос Сайнц преминава от Макларън във Ферари, докато двукратният световен шампион Фернандо Алонсо се завръща след пауза от 24 месеца.

Алонсо ще бъде в екипа на "Рено", който го отведе до титлите му през 2005 и 2006 г. и който променя името си, за да се състезава под марката "Алпин" на френския производител.

Сезонът за 2021 г. трябва да започне в Австралия на 21 март, но как ще се развие това ще зависи от разпространението на пандемията.

Все още има старт, освободен от Виетнам, който трябва да бъде запълнен на 25 април.