Формула 1 се завръща през този уикенд! Дойде времето за първото състезание на пистата „Мелбърн Парк“ в Австралия. Нека стартът бъде даден!

Но какво казват главните действащи лица преди първия старт на сезон 2020. До момента състезанието остава по план, въпреки нарастващата епидемия от коронавирус.

Тото Волф, Мерцедес: „Най-накрая дойде времето отново да се състезаваме и с нетърпение очакваме новия сезон. Екипът работи много усилено за създаването на нов автомобил и сме развълнувани да видим какво може да направи, когато се кара под напрежение. Успяхме да преминем през по-голямата част от нашата програма, както беше планирано на зимните тестове, но се сблъскахме с някои проблеми с надеждността, които трябваше да разрешим. Радваме се, че срещнахме тези неща по време на тестовете, а не в състезателния уикенд. Работихме по разрешението на проблемите“.

Себастиан Фетел, Ферари: „Първото състезание за сезона винаги е специално. Мисля, че ще ни позволи да получим по-добра представа от тази, която имахме по време на тестовете за това каква ще бъде йерархията между отборите“.

Макс Верстапен, Ред Бул: „Чувствам се добре и работим усилено като екип. Хонда също ни даде много. Винаги искаме подобрения и те направиха много в сравнение с миналата година. Истинският бонус е това, което казват, че винаги се случва разумно развитие и съм сигурен, че ще има такова през тази година. Вярвам, че можем да продължим напред и да се върнем към предизвикателството, както сме го правели до сега. Имаме правилните хора в екипа и мисля, че притежаваме всичко необходимо за добър сезон, особено с всеотдайността на Хонда. Бих искал да започна сезона силно, но няма да знаем къде сме преди квалификациите в Мелбърн. Там ще се види каква работа сме свършили през зимата“.

Матиа Биното, Ферари: „След дългата зима, в която работихме върху изграждането и развитието на новия болид, дойде времето да видим първите индикации за свършената работа и нивото на производителността ни, които въведохме през последните месеци. Знаем, че конкуренцията е много силна, но също така сме наясно, че това е началото на дълъг сезон, в който скоростта на развитие, надеждността и оперативната ни ефективност ще бъдат ключови. Ние сме готови да се справим с всички предизвикателства като екип. Осъзнаваме напредъкът, който трябва да се направи и се гордеем с подкрепата на нашите фенове по целия свят. В момента е много труден период за Италия и света, като част от този глобален спорт, наше задължение е да се опитаме да сложим усмивка на лицата на хората.“

Карлос Сайнц, Макларън: „Разбрахме добре колата по време на шестте дни на тестове, но никога не можете да сте сигурни къде са конкурентите ви до първото състезание. Това, в което съм сигурен е, че сме готови за предизвикателството. Вълнението на феновете, атмосферата около пистата и напрежението преди загасването на светлините превръщат този уикенд в невероятен. Очаквам с нетърпение първата битка за сезона“.

Сирил Абитебул, Рено: „След добър край на предсезонните тестове в Барселона, се отправяме към Австралия с амбиция, но и с намек на предпазливост, като се има предвид относителното неизвестно за нивото на конкуренция на нашите съперници. Първото състезание е времето, когато всички на решетката показват истинските си предимства“.

Ландо Норис, Макларън: „Нямам търпение да продължа да се състезавам в Австралия. Този път ще съм с по-голям опит зад гърба си. Сезонът ми като новобранец започна добре на „Мелбърн Парк“ през 2019 година, но както винаги, гледам да се подобря, където мога. Чувствам се много по-уверен преди този сезон и наистина съм развълнуван да се върна в болида“.

Коронавирусът разтърси и Формула 1, тирма са под карантина в Мелбърн