Пилотът на Ред Бул във Формула 1 Макс Ферстапен смята, че отборът му все още не е разкрил реалните си възможности в тестовете, които предхождат началото на шампионата.

Днес в четвъртия и последен ден от първата сесия за 2017 година холандският пилот даде втори резултат след Кими Райконен от Ферари. Това обаче е малко подлъгващо, тъй като при тестването на гуми за мокър асфалт болидът на „биковете“ се оказа с почти 9 десети от секундата по-бавен от този на „скудерията“. 19-годишният холандец разкри, че приоритетът му за днес не е бил да гони челните места по отношения на времената.

Пирели откровено призна излагацията с мокрите гуми

„За мен всичко мина позитивно днес. Навъртяхме доста километраж, а това ми беше полезно, за да свикна с колата. Освен това работя по разбирането на новия тип болиди. Свършихме добра работа“, каза Ферстапен.

„Това е съвсем различна философия спрямо колата. Гумите също са по-широки, а това изисква по-различен стил на пилотиране. Колата се държа добре в мокрите условия. Ние сме доста доволни. Просто се опитахме да изминем колкото се може повече километри днес.“

„Твърде рано е да се каже къде се намираме. Не знаеш какво вършат и останалите по отношение на програмата си. От наша гледна точка сме доста доволни“, завърши Ферстапен.