Шефът на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 Кристиан Хорнер показа, че не си прави илюзии след силното представяне на неговия тим и Макс Ферстапен в последните няколко състезания. Британецът беше категоричен, че Мерцедес продължава да бъде основният фаворит както за титлата при пилотите, така и при тази, която се връчва на конструкторите.

Люис Хамилтън и неговият тим имат смазващ аванс след първите 12 старта през кампанията. Петкратният световен шампион е първи с 250 точки, следван от своя съотборник Валтери Ботас (188 т.). Иначе при конструкторите Мерцедес има 438 пункта или иначе казано – на цели 130 пред втория Ферари.

„Люис има почти преднина от три състезания, а до края остават само 9 старта. За да има интрига, той не бива да се яви на поне три старта”, коментира Хорнер.

„Много малко вероятно е Мерцедес да изпусне титлите. Трябва да се случи издънка с гаргатюански размери, за да не спечелят шампионата. Мисля, че нашата цел през втората част от годината е да съкратим тази разлика. Както и да измъкнем нещо повече от колата, тъй като и Хонда продължава да прогресира. Това до голяма степен представлява година на преход към 2020 година.”

„Мисля, че промените в регулациите определено ни нараниха предвид начина, по който изработихме предното крило. Тимът обаче бе в състояние да разбира повече колата и да използва по-добре новите правила. Сега бяхме в състояние да възстановим баланса и характеристиките на колата”, завърши Хорнер.