Ръководството на Хонда нагърби един от говорителите си публично да опровергае нароилите се вчера в испанските медии слухове, че двигателят им за 2016 година няма да бъде особено по-добър от миналогодишния.

През отминалата кампания Макларън трябваше да изтърпи истински кошмар заради слабата надеждност на елемента и още преди заключителното състезание японската компания започва да разработва следващото поколение двигатели. По-рано в началото на годината имаше информации, че новият двигател бележи значителен прогрес спрямо предшественика си, но вчера това бе поставено под съмнение.

Мерцедес: Хонда е голяма заплаха

Затова се стигна до нуждата Хонда да отправя послание в публичното пространство. „Последните информации относно представянето и надеждността на новия двигател са безпочвени и напълно спекулативни. Ние искаме феновете и медиите да ги третират като такива“, обяви говорител на компанията.

„Ние все още не знаем къде точно се намираме, докато не видим крайните си резултати от осемте дни тестове в Барселона. Дотогава няма да имаме допълнитена информация“, добавиха оттам.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS