Доставчикът на двигатели за Макларън във Формула 1 – Хонда изрази увереност, че до началото на следващия сезон ще е в състояние да направи отбора далеч по-конкурентен.

Японската автомобилна компания не направи триумфалното завръщане в кралските гонки, което очакваше, като партньорството им с Макларън хич не потръгна добре. В крайното класиране за 2015 година британският отбор остана на предпоследното място (с едва 27 точки) при конструкторите, като изпревари единствено тоталния аутсайдер Мейнър, който не спечели нито една точка.

„Най-слабото ни представяне? То беше в Мелбърн“, отчете директорът в Хонда Ясухиса Араи. „Не бяхме достатъчно готови и нямахме време за тестове, а първото състезание вече ни застигна.“

„В средата на сезона ние открихме точната слабост на двигателя, но не успяхме да разрешим проблема. Нямахме никакъв шанс.“

Това породи въпроса дали Хонда нямаше да се представи далеч по-добре, ако беше отложил своя дебют при доставчиците за 2016 година. „Не, защото тогава проблемът щеше да бъде липсата на опит. 2015 година ни помогна да свикнем към състезанията и научихме доста“, добави Араи.