Победителят в първото за сезона във Формула 1 Гран При – това на Австралия – Люис Хамилтън определи успеха си като „перфектен” малко след края на надпреварата на „Албърт Парк”.

„Това е перфектният начин да започнеш сезона,” заяви британецът, който тръгна от първа позиция и я запази 58 обиколки. На подиума заедно с него се качиха Ник Хайферд и Нико Розберг.

„Казах на Нико, че са минали осем години, откакто бяхме заедно на подиума, в картинг сериите, така че беше страхотно да го направим отново,” сподели Люис.

„Трябва да продължим импулса си. По-бързи сме от преди и затова не се притеснявам особено от Ферари,” със самочувствие отбеляза Хамилтън. „БМВ и Уилямс вървят много добре и трябва да продължаваме да се развиваме, и надявам се отново да сполучливи резултати.”

Пилотът на Макларън призна, че е трябвало сам да се надъхва по време на състезанието, тъй като никой не застрашаваше първата му позиция. „Стартът бе наистина чудесен,” каза той. „Усетих някакво леко буксуване и помислих, че може да стане струпване на първия завой, но успях да поддържам преднината, да запазя самообладание и да внимавам за гумите.”

„След това вече се състезавах със самия себе си, за да не се отпусна, използвах това като свое предимство и следях състоянието на гумите. Имаше и периоди, в които натисках сериозно спирачката, заради колата на сигурността,” разказа Люис за преживяванията си в Мелбърн. „Беше малко като състезанието в Монреал, когато имаше четири коли на сигурността. Беше трудно да загряваш и гумите, и спирачките, беше предизвикателство, но ние свършихме добра работа.”