Победителят в тазходишното Гран При на Сингапур Люис Хамилтън заяви, че не би могъл да излезе начело в класирането при пилотите във Формула 1, ако не е била сериозната работа на неговите инженери.

Британецът все пак направи реверанс към доскорошния лидер Нико Розберг, който отпадна в хода на надпреварата за технически проблеми. Хамилтън заяви, че заради отбора съжалява, че германецът не е финиширал, тъй като целта е била двойна победа на „Марина Бей“.

„Разбира се, че си мечтаех още вчера вечерта за победа и очаквах да се случи. Искам да благодаря на отбора, те свършиха чудесна работа тази година. Пристигнахме с кола, с която знаехме, че можем да победим, но нямаше да успея без тях.“

„При последното спиране в бокса знаех, че ще трябва да се боря с пилоти с много износени гуми и знаех, че можем да ги преборим.“

„Разбира се, не беше идеалното състезание за нас като отбор, защото очаквахме Нико да финишира. Не знам дали някой е успявал да постигне двойна победа тук. Състезанието съвсем не се разви удобно за нас“, каза Хамилтън.