Настоящият 5-кратен световен шампион във Формула 1 – Люис Хамилтън отговори уклончиво на въпрос дали ще кара за Ферари, преди да сложи край на кариерата си. 34-годишният британец има солиден аванс на върха в битката за титлата през този сезон, като само чудо може да го спре от шести трофей и пети за Мерцедес. Броени дни преди Гран при на Сингапур, той е решен да спре серията на Шарл Льоклер от две поредни победи за Скудерия.
„Когато си част от Мерцедес, на практика си част от едно семейство. Така че мога да кажа със сигурност, че ако приключа кариерата си в този отбор, ще съм напълно доволен. И мога да карам Ферари по улиците. При всички положения обичам този червен цвят, тази страст, с която феновете приемат позитивите и негативите на отбора им. Няма как да усетиш това в нито един друг отбор. Някои неща са писани да се случат, други не. Само времето ще покаже дали аз попадам в техните планове, съответно и те в моите”, анализира ситуацията Хамилтън.
Той използва момента и да честити рождения ден на Стърлинг Мос. Днес легендата навършва 90 години. Той е считан за най-великия пилот в историята, който не е печелил световната титла. Участва в 67 състезания, като печели 16 от тях./Тема спорт