Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън предпочете да се концентрира върху отборната стойност, която имаха неговото трето място и второто на Валтери Ботас в Гран При на Италия, отколкото да говори за успеха на Шарл Льоклер и Ферари.

Британецът беше пределно ясен, че напук на цялата еуфория сред тифозите на „скудерията” Мерцедес увеличава преднината си пред тях в класирането при конструкторите. „Състезанието беше страхотно. Шарл свърши чудесна работа – поздравления за него и за Ферари”, каза 34-годишният британец.

„Ние с Валтери го поставихме под сериозно напрежение, а после гумите ми просто заминаха. Дори и да се бяхме доближили още, нямаше как да го изпреварим.”

„Спечелихме солидни точки за отбора и се откъснахме пред Ферари в шампионата при конструкторите. Само това има значение.”

С 284 точки на своята сметка Хамилтън остава повече от убедителен лидер в класирането при пилотите. Най-близо до него е именно партньорът му Ботас с 221, докато въпреки днешната си победа Льоклер остава 4-и с пасив от 102 пункта.

„Опитвам се да се представям по-добре във всяко състезание. И преди съм имал хубава преднина в точките. Бих могъл да потърся подобрения от моя страна и настройките на колата, но състезанието беше страхотно”, завърши петкратният световен шампион.