Ромен Грожан ще прекара още една нощ в болница след зверската катастрофа, която претърпя по време на неделното Гран при на Бахрейн във Формула 1.

Французинът размаза болида си още в началото на състезанието в предпазната мантинела, като той се разцепи на две и избухна в пламъци. По някакъв начин пилотът на "Хаас" се измъкна почти невредим от ситуацията.

Според шефа на "Хаас" Гюнтер Щайнер Грожан се чувства добре и дори е изразил желание да участва в състезанието тази седмица, което отново ще се проведе в Бахрейн.

"Докторите са много доволни от начина, по който се възстановява Грожан. Той няма никаква счупвания, единствено съвсем леки изгаряния по ръцете. Мисля, че за него ще бъде по-добре, ако остане още една нощ в болница, за да се ускори възстановяването му", каза Щайнер.

От "Хаас" вече обявиха, че бразилецът Пиетро Фитипалди ще заеме мястото на Грожан за старта тази седмица. Според Щайнер Грожан има реален шанс да участва в заключителното за сезона Гран при на Абу Даби, което ще се проведе на 13 декември.

"Това е целта засега. Той опитва да се възстанови и да кара в Абу Даби. Той иска да продължи да се състезава", допълни Щайнер.

Самият Грожан напуска отбора на "Хаас" след края на сезона. Заедно с него си тръгва и съотборникът му Кевин Магнусен. По-рано днес стана ясно, че едното място в тима за сезон 2021 ще бъде заето от руснака Никита Мазепин, докато другото най-вероятно ще бъде за сина на Михаел Шумахер - Мик Шумахер.