Формула 1 разкри пред феновете ексклузивни кадри с прототипен модел на болида за 2021 година, когато се очакват революционни промени в спортните и технически регулации. Тестовата кола беше заснета в действие насред аеродинамичен тунел, където се провеждат едни от първите тестове.

През октомври всички любители на „кралските гонки” ще знаят в каква посока ще поеме шампионатът след изтичането на сегашното групово споразумение между Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) и отборите-участници. През последните 12 месеца от ФИА проучват и разработват аеродинамичния дизайн, който в по-малка или по-голяма степен ще бъде характер за 2021 година.

Въпросният тест във въздушния тунел на Заубер се проведе при строго засекретяване, като от Ф1 все пак решиха да покажат част от кадрите пред широката общественост. Концепцията на колата изглежда доста автентична, като включва обсъжданите в момента 18-инчови джанти, промени по страничната конструкция на корпуса и на вид доста опростено предно крило.