Световният шампион във Формула 1 Себастиан Фетел не е особен оптимист относно утрешното Гран При на Италия, в което вярва, че място сред първите петима ще е успех за него.

Германецът беше бледа сянка на седмица в квалификациите и макар да си извоюва правото да се бори за разпределението на челните 10 позиции, постигна едва 8-и резултат. Зад него на в третия етап от квалификацията се наредиха единствено съотборникът му в Ред Бул Даниел Рикиардо и Серхио Перес от Форс Индия.

„Може би не бяхме достатъчно бързи, макар че е трудно да се каже какво точно ни липсваше. В един момент бях много близо до Макларъните в битката за петото място. Още малко и сега можех да стартирам много по-напред. Като цяло обаче това беше лимитът ни. Доволен съм от обиколката си, но със сигурност не и от резултата“, отчете Фетел.

„Сесията беше доста оспорвана. Болезнено е, когато си на опашката след тези болиди, които малко или много дадоха приблизително същите времена. Понякога обаче е така.“

„Вярвам, че утре можем да прогресираме. Място в топ 5 ще е много добре за нас. Темпото ни обаче трябва да е по-силно от днешното. Тогава ще можем да се придвижим напред“, допълни още четирикратният световен шампион.