Световният шампион Себастиан Фетел призна, че се е чувствал доста нервен, докато изчакваше в бокса края на днешната квалификация преди Гран При на Сингапур.

Германецът и неговият отбор взеха решение да минат само с една бърза обиколка в Q3, която в крайна сметка се оказа достатъчна за пол позишъна, макар че Нико Розберг (Мерцедес) финишира само на 9 стотни от секундата зад лидера в класирането при пилотите.

„Накрая нещата бяха на косъм, а това не е най-приятното чувство на света, когато можеш само да стоиш и да гледаш“, коментира германецът. „Беше на косъм. Ако нещата се бяха случили по друг начин, щяхме да изглеждаме като идиоти, така че облекчението беше голямо.“

„Следващият път, ако мога да избирам, бих си останал в колата. Знаех, че имам преднина и решихме да не правим друга обиколка. Това, което не можеш да контролираш, е до каква степен условията на пистата ще се подобрят. Ако направиш още един тур, ще усетиш колата и гумите по-добре.“

„В края нещата висяха на косъм, но за късмет последният ми сектор бе достатъчно добър, за да остана начело“, завърши Фетел.