Световният шампион Себастиан Фетел изкара десетина нервни минути, преди да стане ясно, че ще потегли от първа позиция на утрешното Гран При на Сингапур. Германецът се задоволи само с една бърза обиколка в решителната трета част от днешната квалификация.

Пилотът на Ред Бул рано спря хронометрите на 1:41,841 минути и заяви на инженерите си, че няма да прави опит за по-добър резултат, тъй като разликата би била максимум една десета. Така лидерът във временното класиране реши да съхрани част от гумите си за утрешния старт и дочака развръзката в бокса.

Неговият съотборник Марк Уебър и състезателят на Мерцедес Нико Розберг бяха единствените, които дадоха заявка да бъдат реална конкуренция на Фетел. Само 9 стотни от секундата не стигнаха на Розберг да измести сънародника си от върха, а в края Ромен Грожан натисна своя Лотус и катурна Уебър от третото място.

Зад него Люис Хамилтън трябваше да се задоволи с петата позиция, след като във финалния си опит бе далеч от темпото, наложено от лидерите. Шести и седми останаха съответно пилотите на Ферари Фелипе Маса и Фернандо Алонсо, като изоставането им от Фетел бе повече от секунда.