Световният шампион във Формула 1 Себастиан Фетел смята, че очевидното превъзходство на Мерцедес пред останалите тимове няма да значи нищо, ако и в утрешното състезание на „Сепанг“ вали дъжд.

Днес много мокрото трасе в Малайзия позволи на германеца да се приближи изключително близо до спечелили пол позишън Люис Хамилтън. Пилотът на Ред Бул приключи само на 55 хилядни от секундата зад британеца, като още няколко други не му позволиха да направи друг опит за бърза обиколка.

„Според мен винаги сме имали шанс да победим всички“, смята Фетел. „Точно затова сме тук. По отношение на всички, Мерцедес са най-напред. Трудно е да ги победим, но не е невъзможно. Тук не идваш, за да завършиш втори, пети или осми. Ние сме тук, за да победим. В дъжда всичко е възможно, макар че не знаехме как ще се справим в квалификациите.“

„Мерцедес може и да са бързи на суха писта, но представянето им може би няма да е същото при мокри условия. Ще видим какво ще стане утре, за всички ситуацията ще е една и съща. Знаем какви са прогнозите. Реално не бях участвал в състезание от Бразилия (последния кръг на миналия сезон – б.р.) насам, така че очаквам утрешния старт с нетърпение“, завърши Фетел.