Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел показа ясно, че не е голям привърженик на идеята календарът в шампионата да продължи да бъде „раздуван” с още стартове. От следващата кампания общата бройка ще бъде 22, а според германеца би било по-удачно Ф1 да се върне към формата с 16 старта на сезон.

От 2020 година Холандия и Виетнам ще се присъединят към надпреварата, докато Гран При на Германия ще отпадне. Фетел не е особено впечатлен от увеличаването на кръговете, а това съвпада с мнението на немалка част от феновете на „кралските гонки”. „Мисля, че като пилоти ние сме от щастливата страна”, заяви Фетел.

„Да, сега ще има повече състезания, но аз отборите това е огромен стрес, да не говорим за механиците.”

„Циркът става голям, много неща трябва да се уредят предварително. За всички момчета ще стане много по-трудно, отколкото е в момента. Аз обаче не участвам в управлението на спорта и може би те (собствениците от „Либърти медия” – б.р.) изкарват повече пари, когато има повече състезания. Най-вероятно това е причината.”

„Лично аз бих искам да се върнем към сезон с 16 състезания. В такива условия израснах и това е едно добро число. С 16 състезания може би пилотите ще имат гъвкавостта и свободата да опитат и нещо различно”, каза 32-годишният Фетел.