Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел призна, че е му е било малко странно да чуе твърдения за свръхагресивното си поведение на пистата.

В интерес на истината четирикратният световен шампион наистина отнесе санкция от 3 позиции за Гран При на Япония след катастрофата на старта в Малайзия. Докато се опитваше да удържи вътрешната линия под напора на Макс Ферстапен при влизането в първия завой, Фетел удари Мерцедеса на Нико Розберг. Контактът доведе до завъртане на лидера във временното класиране, а в същото време означаваше и край на състезанието за Фетел.

„Малко съм изненадан, че всички ме виждате в такава светлина“, коментира пилотът „Атакувал съм много коли на стартовете през годините, повечето пъти всичко е завършвало нормално. Понякога не се получава и смятам, че миналата седмица видяхме точно това.“

„Не мисля, че има кой знае какво за анализиране в този случай. Опитваш се да изстискаш всичко от колата във всеки възможен миг. Понякога прекаляваш. Винаги се опитвам да постигна най-доброто и понякога натиска малко повече – това е нормално, хора сме. Случва се и да не натиснеш достатъчно, трябва да намериш златната среда“, добави Фетел.