Бившият пилот от Формула 1 Йос Ферстапен заяви, че вижда само позитивни знаци относно Ред Бул, където се състезава неговият син – Макс.

През миналата кампания австрийците се пребориха с Ферари за второто място при конструкторите и се доказаха като основния претендент за трона на Мерцедес, който печели титлата на инженерите през последните 3 сезона. Според Йос Ферстапен промените в правилника, касаещи аеродинамиката, облагодетелстват Ред Бул още повече.

Рекордите във Формула 1, които висят на косъм

„Знаем, че Макс винаги се опитва да натиска максимално. Няма как да не си зависим от колата си, но аз имам много добро предчувствие“, коментира Ферстапен-старши пред холандската телевизия Ziggo Sport.

„Ред Бул ще бъде много силен в аеродинамичен аспект с новите регулации. В това отношение могат да постигнат много повече. Предвид информациите, които дочувам тук и там, нещата изглеждат доста добре.“

Макс Ферстапен с най-много изпреварвания през 2016

“Много се говори, че синът ми ще спечели титлата и така нататък. Моето лично мнение е, че той се нуждае от още една година. Разликата с Мерцедес трябва да стане по-малка”, добави Йос Ферстапен.