Пилотът на Ферари Фернандо Алонсо успя да си завоюва правото да стартира от 5-а позиция на утрешното Гран При на Италия, но представянето му в квалификациите днес ще бъде запомнено с бурната реакция към инженерите в бокса.

От „скудерията“ бяха изготвили специален план, с който да помогнат на испанеца да си завоюва по-предно място с оглед 46-те точки изоставане спрямо лидера и световен шампион Себастиан Фетел. За целта Фелипе Маса трябваше да кара пред него, за да използва Алонсо въздушната струя. Грешни заповеди от бокса обаче объркаха сметките, а ибериецът не успя да сдържи нервите си.

„Фелипе кара твърде далеч отпред! Вие сте идиоти, идиоти“, избухна двукратният световен шампион. „Мамма миа, момчета, съсипахте ми сесията.“

След края на квалификацията обаче Алонсо не бе много словоохотлив по повод реакцията си. „Мина перфектно. Планирахме Фелипе да кара малко отпред и така да ми помогне на правите. Свалих още една десета от секундата благодарение на него“, коментира той.

„Квалификацията беше добра за нас. Най-накрая се борим с топ отборите, след като в предишни сесии не бяхме добри“, допълни Алонсо.