Президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло описа като лицемерие, критиките, които получи тимът му, заради случилото се на Гран При в Германия.

В неделя Ферари бяха глобени със 100,000 долара в Хокенхайм, след като Скудерията "посъветва" Фелипе Маса да пусне пред себе си съотборника си Фернандо Алонсо, като случаят ще бъде разследван и от ФИА, която може да наложи допълнителни санкции на италианския тим.

Критиката, която получиха "Черните кончета" беше основно затова, че Ферари са излъгали феновете на спорта с дирижирана победа.

Монтедземоло обаче не прие нито една от критиките, като отхвърли категорично нападките с думите, че никой не е по-голям от отбора.

"Нямам интерес към тези полемики. Единственото, което ще кажа е, че нашите пилоти са много добре платени и след като се състезават за Ферари, то трябва да са наясно, че интересът на тима е преди този на отделните индивиди. Във всеки случай подобни неща се случват още от времето на Тацио Нуволари ( звезда на Ферари от 1930 година). Самият аз съм го преживявал, когато бях спортен директор по времето на Ники Лауда. Затова стига вече с това лицемерие, това не е нито мой проблем, нито проблем на феновете ни. Тези неща се случват с всички", заяви Монтедземоло.