Ферари смени името на новия си болид за сезон 2011 във Формула 1 за втори път, за да избегне объркване с това на модел на тежкотоварен автомобил на Форд. Първоначално болидът беше именуван F150, за да бъде отбелязан подобаващо юбилеят от обединението на Италия, което датира от преди от век и половина. Предвид това, че Форд използва името F-150, Ферари смени своето на 'F150th Italia.

„Решихме да премахнем буквата "F" в началото на името на болида, за да бъде избегнато всякакво объркване на болид от Формула 1 с модел на камион. Явно предишното име всява смут в потребителите и затова новото ще бъде изцяло италианизирано, заменяйки английското "th" с еквивалентен символ от езика ни. За да бъде ясно на всички, че болидът е кръстен в чест на юбилея от обединението на страната ни, той ще носи името Ferrari 1500 Italia", съобщиха от отбора.

Сезон 2011 във Формула 1 започва на 27-и февруари в Австралия. Пилотите на отбора Фелипе Маса и Фернандо Алонсо изглеждат готови за неговото начало, след като дадоха отлични времена на трите предсезонни проверки на болида в Испания.