Шефът на Ферари Стефано Доменикали призна, че отборът от Форума 1 може да разгледа варианта да замени Лука Бадоер след Гран при на Белгия, ако на “Спа” италианецът се представи също толкова неубедително колкото и във Валенсия.

„Ако трябва да сме точни, казах, че нашият приоритет е да преценим кога да се върне Фелипе Маса. Разбира се, надпреварата в Белгия ще бъде много важна за Бадоер. Всички се надяваме той да направи голяма крачка напред, така че ще видим какво ще се случи”, сподели Доменикали.

„Вече казах, че Ферари не може да си позволи един от болидите да завършва на последното място. Очевидно трябва да разгледаме всички обстоятелства. Този уикенд беше много труден за Бадоер. Всички се притеснявахме за неговото физическо състояние и за това, дали е в състояние да финишира. Но той се справи добре”, добави Доменикали.

Представянето на новия пилот на Ферари Лука Бадоер, който замести Фелипе Маса, бе доста посредствено за Гран при на Европа през уикенда. Италианецът остана на предпоследното 17-то място от 18 завършили, с една обиколка зад първия Барикело.