Техническият директор на Ферари Пат Фрай сподели, че отборът продължава да работи здраво върху представянето си в квалификациите в първите стартове от новия сезон.

През миналата година тъкмо това бе ахилесовата пета на отбора, който трудно можеше да се съревновава с конкурентите си в рамките на една обиколка. Поради тази причина често се налагаше на Фернандо Алонсо и Фелипе Маса да стартират в средата или към дъното на колоната и да си проправят път напред към зоната на точките.

„Вече показахме задоволително състезателно темпо с всички типове гуми, но все още има какво да се иска при квалификациите и работим здраво по въпроса“, каза Фрай. „Фокусът ни отново е върху дългите серии от обиколки, макар и не толкова дълги като миналата година, защото очакваме да има повече спирания в бокса. Темпото в квалификациите обаче далеч не остава на заден план. Сигурен съм че имаме потенциал за развитие в това отношение, тъй като още опознаваме болида си.“

„От ключово значение е да развием програмата си по-бързо от останалите тимове. Предстои ни труден цикъл и трябва поне да достигнем резултатите си от 2012 година, за да имаме шанс за подобрение“, допълни той.